24.9.2017

По повод 26 септември, денот кога во 1928 година на градската плажа во Скопје беше извршено првото крштавање возрасни верници... 

18.9.2017

На 18 септември во 1753 година во Москва починува Христофор Жефарович. Роден во Дојран 1690. Духовник, свештеник, голем уметник -живописец,... 

16.9.2017

Предлог за кого се залагаше коалициониот партнер во Сојузот за Македонија,... 

7.9.2017

Конструкција на знамето на Република Македонија, според ликовно-графичкото...