5.10.2020

Предавање: 25 години од државното знаме

Предавање на тема: 25 години од државното знаме

Детали

Понеделник, 05 октомври 2020 од 19:00 до 21:00
ИЗГРЕВ, Бул. Јане Сандански 36 Skopje
На 5 октомври 2020 се навршуваат 25 години од усвојување на државното знаме на Република Македонија.

Предавачот д-р Јован Јоновски ќе се осврне на процесот на етаблирање на државното знаме, како и позадината, настаните, актерите и контраверзите поврзани со изборот на државното знаме 1995 година

https://fb.me/e/3IAaXzEWR