6.10.2021

На 5 октомври оваа година, на денот на усвојувањето на новото знаме, неколку медиуми пренесоа за роденденот на знамето. Некои... 

5.10.2021

Петти октомври 1995 година, денот кога се роди актуелното македонско државно знаме Државни симболи, според Уставот, се грбот,... 

1.10.2021

ФИАВ, Меѓународната федерација на вексилолошки здруженија, го  прогласи 1... 

18.9.2021

    На 18 септември во 1753 година во Москва починува Христофор Жефарович. Роден...