12.9.2018

4 Европска конференција по хералдика и вексилологија

Во Чешин, град на Полско-чешката граница, се одржа 4 европска конференција по хералдика и вексилологија, од 5-8 септември на која учествува претставници од 10 земји. Имаше 17 говорници, меѓу кои беа и Сноудаун хералдот на Шкотска – Елизабет Роадс, де факто хералдот на Белорусија – Марина Елинскаја и заменик претседателот на државната комисија за хералдика на Грузија – Мамука Гонаѕе.
Свој настап имаше и главниот хералд на МГД – др. Јован Јоновски со предавање на тема „Македонскиот територијален хералдички систем“.