11.3.2011

Доделен орден „8 септември“ на Никола Кљусев

kljusev

21 март 2011, Претседателот Ѓорге Иванов постхумно го одликува претседателот на првата експертска Влада на Република Македонија Никола Кљусев со Орден „8 Септември’“ за исклучителен придонес за остварувањето на независноста, сувереноста, самостојноста, територијалниот интегритет на Република Македонија и јакнењето на нејзината меѓународна положба и углед.

Орденот го прими синот Људмил Клусев.