9.5.2017

Доделен „Орден за заслуги за Македонија“ на МОБ

Претседателот Ѓорге Иванов ја одликуваше Македонската опера и балет со „Орден за заслуги за Македонија“ по повод 70 години од основањето и за успешното презентирање и промовирање на македонското и на светското творештво од областа на оперската и на балетската уметност.