6.12.2013

Доделен Орденот „8 Септември“ на претседателот на Владата на Унгарија, г. Виктор Орбан

На 5 декември Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов го одликува Премиерот на Република Унгарија, Виктор Орбан со орденот „8 септември“. За првпат еден македонски орден е даден заедно со минијатура.