24.9.2017

Грбови на Баптистичките цркви во Скопје

По повод 26 септември, денот кога во 1928 година на градската плажа во Скопје беше извршено првото крштавање возрасни верници со што започна со Баптистичката црква во Скопје и во Македонија, ви ги претставуваме грбовите на двете Баптистички цркви во Скопје: Радосна вест и Божји глас.

Повеќе за црковната хералдика во Македонија, можете да прочитате во Македонски Хералд брј 9 

Јован Јоновски