27.9.2016

Јован Јоновски на Македонско радио за изборот на грб и знаме во 1992 година

Во своето гостување на Македонското радио на 27.9.2016 година, м-р Јован Јоновски меѓу останатото зборуваше за историските факти околу изборот на грб и знаме на Република Македонија во 1992 година, како и за предлогот за хералдички грб на Република Македонија од 5 декември 2014 година и неговата историчност.

Слушнете го тој извадок од гостувањето:

Преземено од heraldika.stamatovski.com