20.3.2010

Македонската Православна Црква со нов грб

Деновиве излезе од печат службениот лист на МПЦна чија насловна страна е објавен изгледот на новиот грб, кој беше усвоен на црковно-народниот собор на 12.11.2009 година.

Грбот е дело на претседателот на Македонското Хералдичко Здружение, Јован Јоновски и Стојанче Величковски, истотака од оваа единствена стручна институција во Република Македонија.