1.12.2011

Медал за заслуги за Македонија за почесниот македонски конзул во Јапонија

На свечената церемонија одржана во Токио, за време на посетата на премиерот Никола Груевски во Јапонија, амбасадорот на Македонија во Јапонија со седиште во Виена, Ѓорѓи Филипов, му го врачи Меделот за заслуги за Македонија на Кијоши Мизуно, почесен Генерален Конзул на Македонија во Јапонија.

(преземено од Макфакс)