22.10.2008

Започна предавањата по Хералдика на филозофскиот факултетЗапочнаа предавањата по хералдика за студентите на групата по историја на уметноста кај проф. др. Снежана Филипова. На еден од првите часови презентација за хералдиката имаше и хералдот на МХЗ, мр. Јован Јоновски (на фотографијата).

Веќе втора година, на катедрата по историја на уметноста, проф. др. Снежана Филипова го држи изборниот предмет по хералдика. оваа година групата има 25 студенти.