8.12.2021

Орденот свети Климент Охридски е единственото одликување на Македонската... 

9.9.2021

Претседателот Стево Пендаровски, по повод 8 Септември, Денот на независноста,... 

1.8.2021

Прво македонско одликување е Илинденската споменица востановена од Народното... 

21.12.2011

Претседателот Иванов за првпат го додели Медалот за храброст ги тоа на г-дин... 

1.12.2011

На свечената церемонија одржана во Токио, за време на посетата на премиерот... 

17.10.2011

Претседателот Иванов го одликува Шеикот Хамад Бин Калифа Ал Тани, Емир на Катар... 

7.10.2011

Денеска во Букурешт, претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов,... 

10.9.2011

Претседателот на Република Македонија го одликува канадскиот бизнисмен од...