16.12.2010

На 02-12-2009 година Претседателот на Република Македонија доби грб на функцијата.... 

16.12.2010

Општина Чаир со ново лого Новото лого е преземено од предлогот за грб oд 2006... 

16.12.2010

Претседателот на МХЗ Јован Јоновски и долгогодишниот претседател на Српското... 

1.12.2010

Професор д-р Иван Балта од филозофскиот факултет од Осијек, Хрватска ќе одржи... 

27.11.2010

По отворањето на изложбата Македонска хералдика во Музеј на Македонија и предавањето... 

1.11.2010

Во петок, на 12 октомври, Хералдот на Македонското хералдичко здружение, м-р... 

2.10.2010

Во Штутгарт, Германија од 14 до 18 Септември се одржа 29 Конгрес на генеолошки... 

16.9.2010

На 14.09.2010, во Штутгарт, на Генералното Собрание на Интернационалната Конфедерација... 

30.8.2010

Излезе новиот број на „Македонски Хералд“ кој ја прекина досегашната традиција... 

16.7.2010

Нова Македонија, Јуни 1993 Деновиве во Скопје престојуваше господин Гинтер Клајнеџ,...